Про нас

Державне підприємство «Укроборонресурси» було засновано у 1997 році  для  впорядкування переробки та використання брухту і відходів чорних та кольорових металів у Збройних Силах України. З часом Підприємство розширило свою сферу діяльності та почало працювати з загальнопромисловим металобрухтом, здійснювати збирання та переробку брухту радіоелектронних засобів з метою вилучення дорогоцінних металів.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2001 року №1319 державному підприємству «Укроборонресурси» надані повноваження щодо організації роботи з комплексної утилізації військового майна та реалізації на внутрішньому ринку продуктів утилізації.

За період діяльності підприємства:

оброблено, відсортовано, перевезено  та реалізовано більше 1 млн. тонн сировини та металобрухту;

утилізовано десятки суден, кораблів, катерів;

утилізовано більше 1000 одиниць авіаційної техніки;

підняттю з дна Чорного моря та утилізовано 370 км підводних кабельних мереж зв'язку.

Підприємство проводить повний цикл робіт поводження з небезпечними відходами (кислотні та лужні суміші, ціаніди тощо)  на промислових підприємствах з організацією їх вилучення, вивезення, переробки та захоронення, вилучення ракетного палива та паливно мастильних матеріалів з територій військових частин, дегазації, рекультивації територій військових містечок.

За рішенням Уряду в 2014-2015 роках,  ДП «Укроборонресурси» здійснило передислокацію та зберігання 12 кораблів та 5 літаків на тимчасово окупованої території Автономної республіки Крим.

З 2012 року підприємство увійшло до складу Державного концерну «Укроборонпром» та отримало теперішню назву. Від тоді і до сьогодні ми є спеціалізованим підприємством з комплексної переробки та утилізації майна Концерну. Розгалужена система наших представництв та активне застосовуються новітніх методів, що ґрунтуються на використанні сучасних технічних підходів і засобів дозволяють в умовах жорсткої конкуренції розвиватися та знаходити нових надійних партнерів.